THE OLD RAILWAY LINE
GARDEN CENTRE

120911-Vision-Commercial-Old-Railway-Garden-Centre-30.jpg

CLIENT: The Old Railway Line Garden Centre

PROJECT LOCATION: Brecon | Wales

The Old Railway Line Garden Centre was established in 1990 on the site of the old Brecon to Hereford Branch of the Midland Railway. The garden centre has continually grown and has become a premier, destination garden centre. 

Download Case Study

THE BRIEF

Following several chance meetings at garden centre industry events, Vision went to visit the owners at The Old Railway Line. At this point, the garden centre had a small, stand alone coffee shop with the ability to cater for 40 covers with no room for expansion. Although the coffee shop was small it was busy and successful. 

The owners wished to expand their number of covers to 150 and had plans to build a whole new building in which to situate the restaurant. They required a kitchen which would be capable of meeting their ambitions as well as supporting a new farm shop. Vision were tasked with ensuring that the new restaurant was open on time.

120911-Vision-Commercial-Old-Railway-Garden-Centre-34.jpg
120911-Vision-Commercial-Old-Railway-Garden-Centre-41.jpg

THE DESIGN

Vision were involved in every aspect of the project from the front of house layout to the furniture, interior design, crockery and even the toilets. 

The standard, corrugated steel roof which was within the building wasn't very aesthetically pleasing and so Vision, with the assistance of expert building professionals, transformed this into a stunning feature ceiling with a tempered air-conditioning system and state of the art hot water system.

Full staff training was provided by manufacturers on site and a copy of the Health and Safety manual was supplied to the client on the completion of the project. The owners were left delighted with their new facilities. 

TESTIMONIAL

'Our new restaurant which was designed and installed by the team at Vision has far exceeded our expectations, we love it!

From the initial design to the turnkey installation, Vision's input has been invaluable. The attention to detail provided through the design, construction and installation process has enabled us to focus on running our garden centre, safe in the knowledge that the new restaurant is developing in safe hands. 

It has been a pleasure to work with the team at Vision and I would confidently recommend their services to anyone looking to install a catering facility within their garden centre.'

120911-Vision-Commercial-Old-Railway-Garden-Centre-19.jpg